ID/DS Technique...The Story!

ID/DS Technique al 31 jaar in beweging...


In 1985 begonnen als Stichting Sleutelwerkplaats met als doel een werkplaats voor werkloze jongeren, ontmoeting en het verkrijgen van technische kennis...
De werkplaats was in de Volmarijnstraat in het centrum van Rotterdam en breidde zich later uit naar de Eekhoutstraat in Rotterdam zuid.
TDO IMPORT Technique Digital Online (TDO) is o.a. geënt op klassieke Franse auto's. Dit varieert van de import en het transport vanuit Frankrijk dus de Citroen en Peugeot maar tegenwoordig zijn wij ook geënt op andere merken zoals Jaguar-VW-Porsche-Chevrolet-

GMC-FordMustang-Mercedes-Maserati-Ford-Simca-Renault-BMW


Wim Dorsman maakte in 1993 van zijn hobby zijn werk en legde zich aanvankelijk toe op de Citroen DS. Wij gingen dus voor het serieuze verhaal. Op naar een heus pand aan de Korte Kade, waar vroeger Toyota Goosens was gevestigd.

Dit pand huurden wij samen met Auto Classique.
Na 2 jaar ging ID/DS Technique alleen verder op dit adres. Wij richtte ons in die tijd op import op bestelling en het leveren van uitsluitend topmodellen in de hogere prijsklasse en met veel succes!

Vanaf 1996 is ID/DS Technique een VOF en heeft Monique Willems zich gevoegd bij dit unieke bedrijf.
Vooral de zoek actie's door Frankrijk was en is een verhaal op zich, deze ervaringen zullen nog op deze site te volgen zijn...

Onder de kop:
" TDO is er opnieuw in geslaagd, om een aantal stijlvolle "Klassiekers" voor u te selecteren, een collectie -in de hogere prijsklasse- van excellente kwaliteit, met een aantrekkelijke economische waarde...en een bijzonder lage kilometerstand!!! Deze auto's zijn veelal van de eerste eigenaar en verkeren in het algemeen in nieuwstaat.


Regelmatig verblijven wij in Zuid-Frankrijk om ons aanbod van auto's uit te breiden.Tevens zoeken wij naar auto's voor
cliënten die ons daarvoor een opdracht hebben gegeven. Deze manier van werken is de afgelopen jaren voor beide partijen zeer succesvol gebleken."
Bleek dus een groot succes!

Op een andere manier doorgaan...


In december 2001 zijn wij gestopt met het huren van het prachtige oude pand aan de Korte Kade in Kralingen.
Niet meer rendabel, de nieuwe eigenaar van het pand besloot om de huur met 1000,- in de maand te verhogen.

De belastingregel >>bijtelling<< klassiekers was al eerder veranderd, eerder 20% van de cataloguswaarde van de klassieker, b.v. uit 1974, dit werd 25% van de economische waarde, hetgeen minder aantrekkelijk werd voor onze doelgroep, de zakelijke rijder in een prachtige oldtimer.

Fotoreportage:
Stichting Sleutelwerkplaats (1985 -1993)
IDDS Technique Rotterdam Garage periode (1993 - 2002)

Fotoreportage:

IDDS Technique Rotterdam (2001 - 2021)

 

2002 ID/DS Technique online!

 ID/DS Technique, altijd veelzijdig in beweging,
sinds 1993!

Logistieke activiteiten over land...

Zoekt u, uw bedrijf, instelling of klant een enthousiast en betrouwbaar vervoersbedrijf voor het ophalen/bezorgen van bijvoorbeeld: antiek, brocante, kunstwerken, theaterprops en rekwisieten, licht en geluidsapparatuur, studioapparatuur, instrumenten, led-lichtbakken, reclameplaten, documenten, bagage, medicijnen, zorg-hulpmiddelen, auto- en scheepsonderdelen, tweewielers als (sport)fietsen, scooters, merchandising en zelfs auto-transport.
Dan hebben wij de oplossing! TDO Koeriers!
TDO Transport goederen Rotterdam Nederland België Frankrijk


Als online bedrijf verder: Technique Digital Online TDO levert sinds 1993 uitsluitend NIEUWE auto-onderdelen via professionele leveranciers, o.a. originele merken zoals: Citroën, Peugeot, Michelin, Valeo, Bosch, Eyquem, Champion, Walker, Brink, Purflux, SKF, Ferodo, Brembo, Bougicourd, Magneti Marelli, Hutchinson, Ducellier, Cibië, Bendix, Rameder, Wynn's,Petronas,Total, Gates, Textar, Glaser, Osram...

Vele advertenties op Marktplaats en Speurders, kaartjes uitdelen op beurzen. Vele trekhaken en veerbollenset, olie en andere onderdelen gingen vanaf onze leveranciers naar de klant!
ID/DS Technique altijd in beweging, we zetten onze naam wederom op de kaart via internet maar we wilden een andere naam, dat werd Technique Digital Online. Iets nieuws, iets eenvoudigs en het werd TDO Rotterdam! Nieuw logo!
 

2002 ID-DS Technique Online...

Sinds 2012 is TDO actief op facebooken Twitter.
Via deze houden wij volgers op de hoogte van aanbiedingen en de door ons ontdekte klassiekers.


TDO is opgedeeld in leverancier van klassiekers en auto-onderdelen het leveren van Beta Tools, en per 2012 als heus TDO Koeriersbedrijf voor het bezorgen van kunstwerken, instrumenten, documenten, medicijnen, zorghulpmiddelen, auto en scheeps-onderdelen, merchandising-producten.

         
In 2020 een nieuw idee. Het initiatief is de start van activiteiten die leiden tot de beslissing om met de projectvoorbereiding te beginnen van EnergieVol.com.
Volle energie en met de juiste VolTage is Power4U!
EnergieVol.com onder de vleugels van Technique Digital Online, naast dealer van Beta gereedschappen en leverancier van
Total-olie, zijn wij nu ook actief met: Qlima producten,
zonnepanelen, accu's, windturbine's, acculaders, bedradingsets, omvormers, gelaccu, zonnecellen, zonne-energie en toebehoren voor uw (tuin) huis, boot, camper,
(sta) caravan, portacabine of bus als mobiele werkplaats.
Exclusief!
EnergieVol.Com voor de allerlekkerste hapjes en drankjes...Culinaire Power4U!
Vis, waaronder gerookte verse paling en verse wilde zalm,vlees waaronder zalige rookworst, scharreleieren...
kijkt u op EnergieVol.Com-Culinaire


                        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TDO Medical service!


Als extra toevoeging van onze activiteiten zijn wij in 2009 gestart met het afleveren van zorghulpmiddelen in o.a. revalidatie -instellingen, zorginstellingen en ziekenhuizen in heel Nederland en België.
Het afleveren en ophalen van diverse zorghulpmiddelen maar ook verzorgen wij reparaties: banden wisselen en bandenspanning verzorgen, accu's, remmen en een werkblad wisselen/stellen en/of monteren of het vervangen van de hoes voor de (nuage) rolstoel.
Naast het geven van instructies (scootmobiel, trippelstoel of tilliften) maar ook inzetten (afstellen hoofdsteunen/beensteunen en armsteunen) van cliënten in rolstoelen. Tevens bezorgen en monteren wij zorgbedden (hoog-laag) bij cliënten, zorgcentra en ziekenhuizen.
Monique Willems & Wim Dorsman


TDO Rotterdam...31 jaar betrouwbaar en veelzijdig!